Ridgeline In 1993 begon Peter Maxwell met de ontwikkeling van de eerste Ridgeline-producten in Nieuw-Zeeland omdat hij niet tevreden was met de producten die op de markt waren. Het stelde zichzelf tot taak kleding te ontwikkelen die even functioneel en robuust is, als slimme gedetailleerde oplossingen voor draagcomfort en gebruik. Al in 1994 berichtte het “Guns & Hunting Magazine” uit Nieuw-Zeeland over de buitengewone productlijn van Ridgeline. Vanaf het begin waren jagers en outdoorliefhebbers overtuigd van de producten. Het merk Ridgeline was een geheime tip voor jagers die lange tijd relatief zelfvoorzienend in de bossen en bergen verbleven. Toen de Cameron Sports Group het merk later kocht en bekendmaakte op de Outdoor markt, groeide Ridgeline zeer snel en werd het een van de populairste outdoormerken in Nieuw-Zeeland en Australië. Vandaag is Ridgeline een van de marktleiders voor professionele jacht- en outdoorkleding in Australië, Nieuw-Zeeland en Zuid-Afrika.

De filosofie van Ridgeline is altijd geweest dat comfortabele, duurzame en hoogwaardige outdoorkleding ook “betaalbaar” moet zijn. Met een wereldwijd netwerk staat Ridgeline nu voor outdoor- en jachtkleding die elke uitdaging en elk weer kan weerstaan. Vooral in de afgelopen jaren hebben we naast zeer functionele jachtkleding steeds meer klassieke buitenkleding ontwikkeld. In Nieuw-Zeeland en Australië is er niet zoveel onderscheid tussen jagen en outdoorkleding als hier in Nederland en Belgie.

Ridgeline is sinds 2018 ook beschikbaar in Nederland en Belgie en wordt verkocht via gekwalificeerde en opgeleide gespecialiseerde dealers.